Gazdagodó szókincs

2022.04.02. 12:00

Mesemondó versenyt tartottak a sümegprágai Aranyalma Óvodában

A mese nélkülözhetetlen a gyermek egészséges személyiségfejlődése szempontjából, általa gazdagodik a fantáziája, a szókincse.

Szijártó János

A mesemondó versenyt három sümegprágai kislány nyitotta mesével, Boros Rózsa (balról), Hári Janka és Farkas Hanna Fotó: Szijártó János/Napló

Erről beszélt köszöntőjében Koroncz Katalin, a Sümegprágai Aranyalma Óvoda intézményvezetője, a pénteki mesemondó verseny házigazdái nevében. Mint elhangzott, a mese segíti a figyelemkoncentrációt és a problémamegoldó képességet, így a gyermek fejlődése szempontjából is fontos szerepet tölt be. 

 

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott rendezvény kapcsolódott a mesemondás világnapjához (március 20.), a nemzetközi gyermekkönyv-naphoz (április 2.) és a költészet napjához (április 11.). A gyerekeknek jó versenyzést és kellemes időtöltést kívánt Hujber Csaba polgármester, azt hangsúlyozva, hogy ezen a délelőttön minden résztvevő nyer, nem lesznek vesztesek. Ez így is történt, hiszen minden fellépő apróság kapott ajándékot a vastapson kívül, és természetesen voltak, akik különdíjban részesültek: Debreczeni Izabella (Karmacs), Forgács Johanna (Zalaszántó), Robb Gerda (Sümeg), Miskó Vanessza (Sümegprága), Gyalog Domonkos (Sümeg), Nagy Imola (Kehidakustány), Markó Flóra Mirjam (Zalaszántó), Rákos Lola (Zalaszentlászló). 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában