Pályázat

2022.04.13. 07:00

Sikeres járdaépítés és óvodafejlesztés Pápakovácsiban

Több önerős és pályázati forrásból megvalósult beruházást is elvégeztünk tavaly – mondta lapunknak Burghardt Ferenc, Pápa­kovácsi polgármestere.

Polgár Bettina

A 2020-as beruházásokkal együtt közel egy kilométer hosszúságban végeztek járdafelújítást Pápakovácsiban

Forrás: Polgár Bettina/Napló

A település vezetője kifejtette, többek között homlokzati és belső festésen esett át az óvoda épülete, valamint légcserélő rendszert is kialakítottak a csoportszobákban. 


– A Magyar falu program keretében tudtuk megvásárolni az ÁFÉSZ-bolt épületét, ahol saját forrásból tornaszobát alakítottunk ki az óvoda részére. A Belügyminiszté­rium pályázatának köszönhetően 400 méter hosszúságban járdát újítottunk fel, amely a 2020-as beruházásokkal együtt közel egy kilométer hosszú megújult járdaszakaszt eredményezett – jegyezte meg a Naplónak nyilatkozva ­Burghardt Ferenc. Hozzáfűzte, önerőből az Ilona utca egy részén 140 méteres hosszúságban aszfaltos járdát építettek, továbbá megkezdték a főút mellett egy gyalogút kialakítását, amely lehetővé teszi a temető biztonságos megközelítését a lakosság számára. 

Burghardt Ferenc polgármester Fotó: Polgár Bettina/Napló


– Az idei terveink között szerepel az említett gyalogút folytatása és a temető közelében egy parkoló kialakítása. Idén is számítunk a Magyar falu program pályázati forrásaira, ennek érdekében négy pályázatot nyújtottunk be a tervezett beruházások finanszírozásához – magyarázta a polgármester. Mint mondta, idén Pápakovácsiban szeretnék fogadni a német testvértelepülésük, Tannheim delegáció­ját, hogy közösen ünnepeljék meg a kapcsolat 20. évfordulóját, továbbá a terveik között szerepel számos kulturális program lebonyolítása is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában