Magyar falu program

2022.05.04. 11:00

Kisbuszhoz jutottak a csajágiak

Renault mikrobusz került a Magyar falu program nyertes pályázatának jóvoltából a csajági önkormányzathoz, amelyet ünnepélyes keretek között szerdán adtak át.

Juhász-Léhi István

Verebélyi Zoltán polgármester és Kontrát Károly országgyűlési képviselő a kisbusszal

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Kontrát Károly országgyűlési képviselő ünnepi beszédében először megköszönte azoknak a szavazást, akik április 3-án rá adták voksukat, és ígérte, úgy, ahogy eddig, megszolgálja a bizalmat. 

- Azok az eredmények, melyeket közösen elértünk, biztatóak és reménykeltőek - fogalmazott.

A 9 személyes kisbuszra több mint 14 millió forintot nyert a helyi önkormányzat. A parlamenti képviselő úgy fogalmazott, hogy a falugondnoki szolgálat legfontosabb eszköze lesz a jármű, amivel az itt élőknek sok ügyes-bajos dolgát meg tudják oldani, legyen az bevásárlás, orvoslátogatás vagy akár az idősek szállítása.

- Bízom benne, hogy az autó jól szolgálja majd a csajágiak érdekeit és kényelmét - mondta Kontrát Károly.

Verebélyi Zoltán polgármester beszédében azt emelte ki, hogy képviselőjüknek sokat köszönhetnek a település gyarapodása kapcsán. Elhangzott, a kisbuszhoz a Magyar falu programban jutott az önkormányzat, ugyanakkor emlékeztetett, hogy az elmúlt években több sikeres pályázaton vettek részt. Tavaly például elkészült az óvodában az Irány a pálya! program keretében egy rekortánpálya, míg előtte szolgálati lakást adtak át, ahová óvodapedagógus szakember költözött. Megjegyezte: mindét pályázat értéke több 10 millió forint volt. De szintén MFP keretében valósult meg, ám még nincs használatba véve az oviban a tornaszoba, ami közel 30 millió forintos beruházás. 

- Nagyon örülünk, hogy a Magyar falu program anno elindult, hiszen mi, kistelepülések is hozzájutunk olyan forrásokhoz, amihez korábban nem - hangsúlyozta a községvezető, aki kiemelte, hogy a pályázati rendszer lebonyolítása is egyszerűbb.

A francia gyártmányú szállítóeszközről kiderült: egy kicsit késett, hiszen a világ autógyártása különböző nehézségekkel küzd. 

- Tavaly óta működik nálunk a falugondnoki szolgálat, ami nagy lehetőség az ezer fő alatti településeknek is. Saját erőből nem tudtunk volna hozzájutni hasonló járműhöz, ezért ezek a köszönet szavai - mondta Verebélyi Zoltán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában