Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola

2022.06.20. 11:00

Befejeződött a tanév, itt a vakáció

Megkezdődött a várva várt nyári szünidő a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola tanulói számára is.

Szijártó János

Búcsúzó nyolcadik osztályosok, a tanévben nyújtott teljesítmények elismerése és egyben a nyári szünet kezdete is a tanévzáró. Felvételünk Tapolcán, a Bárdos Lajos Székhelyintézmény tanévzáró ünnepségén készült Fotó: Szijártó János

A Bárdos Lajos Székhelyintézményben pénteken, a Kazinczy és Batsányi tagintézményekben másnap vehették át bizonyítványukat, s köszöntek el egymástól és tanáraiktól a diákok. A nyolcadik osztályosok pedig utolsó sétájukat tették iskolájuk udvarán, tőlük mindhárom intézményben Bajner Imre igazgató búcsúzott el. Személyes hangvételű beszédeiben külön említette a Bárdos székhelyintézmény zenei tagozatos osztályát, akik azontúl, hogy a kóruséneklést magas szinten sajátíthatták el, megértették a muzsika lélek­emelő, közösségteremtő mélyebb rétegeit is. Az első ballagó labdarúgóosztály számára a nemzeti tizenegy szenzációs győzelmét hozta fel példaként mint a kitartás és a szorgalom diadalát. 
A Batsányi tagintézményben úgy fogalmazott, hogy a szülők 2014-ben az iskola­választásnál az angol nyelv magas szintű elsajátítását helyezték előtérbe, s mostanra bebizonyosodott, hogy helyes döntést hoztak. Erről számtalan nyelvvizsga-bizonyítvány tanúskodik. A Kazinczy tagintézmény két osztályközösségének a család, a lélek és a közösség szerepéről beszélt. Mint mondta, a siker, a pénz nem pótolja a biztos, szeretetteli hátteret. A tanév végén hagyományosan a legjobban teljesítő tanulókat jutalmazzák, s külön azokat, akik a nyolc év alatt mindvégig kitűnőek voltak. Ez alapján a Bárdos székhely­intézményben Farkas Gergő Bárdos-emlékplakettet vett át, a Kazinczy tagintézményben Kazinczy-díszoklevelet Egyed Tamara és Csipszer Csenge kapott. A Batsányi tag­intézményben idén plakettet a feltételek híján gyerek nem kapott, ám munkája elismeréseként Segesdi Ferenc SZM-elnök igen. A nyolcadik osztályok mellett elbúcsúztatták az idén nyugdíjba vonuló pedagógusokat is Tapolcán. A Bárdosban Simon Vass Máriát és Lovász Zsuzsannát, a Kazinczyban Grünceiszné Józsa Zsuzsannát, a Batsányiban Kazinczy Beát.
 

 

Címkék#vakáció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában