Találkozó

2022.06.25. 14:59

Öregdiákok ölelték meg egymást Bakonyoszlopon

Hangos és halk órák voltak egykor a bakonyoszlopi iskolában, ugyanis két-két osztály volt egy teremben – elevenítették fel az öregdiák-találkozóra gyülekezők és az iskolaudvaron lévő cseresznyefára szintén emlékeztek, arra, hogy felmásztak rá gyümölcsöt enni, s még tanáruk csonthéjszínű köpenyére is, no meg szigorúságára és arra, hogy vidám kirándulásokra vitte őket a Kőhegy-árokba.

Rimányi Zita

Forrás: Rimányi Zita/Napló

Részt vettek a felújított útmenti kereszt megáldásán, amin a szükséges feladatokat nagyrészt társadalmi munkában végezték el a szakemberek és ezért a közülük a restaurálásban nagyobb részt vállalók a polgármestertől emlékplakettet kaptak. A falunapi program a templomban – amelynek Keresztelő Szent János a védőszentje – búcsúi szentmisével folytatódott, majd a település híres szülöttjének, Békefi Antal zenetudósnak az emléktábláját koszorúzták meg. Az öregdiákok, a találkozóra a községbe érkezők és a helybeliek délután a Ligeti parkban szórakoztató programokon vehetnek részt, folytathatják jóízű beszélgetéseiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában