Hisznek a jövőben

2022.06.15. 11:00

Tornaszobát építenek Magyarpolány óvodásainak

Történelmi eseménynek nevezte a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Óvoda és Mini Bölcsőde tornaszobájának keddi alapkőletételét Grőber József polgármester.

Tisler Anna

Az óvodai tornaszoba alapkövének ünnepélyes elhelyezése Magyarpolányban

Forrás: Gyarmati László

A község vezetője hozzátette, hogy ezzel is a jövőbe vetett bizalmukat fejezik ki. Ha egy településen élnek olyanok, akik hisznek a jövőben, akkor számukra van is jövő. 
Magyarpolányban még nem épült gyerekeknek tornaszoba. A polgármester reméli, hogy hamarosan az iskola is gazdagodhat egy ilyen létesítménnyel. Az ünnepségen a polgármester elmondta, hogy a beruházás 112 millió forintba kerül. Grőber Andrea, a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntőjében kijelentette, a beruházással régi álmuk valósul meg.  
Grőber Andrea, a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke hangsúlyozta: A kisgyermekek testi és lelki nevelésében fontos a mozgás és a sport. A mozgásos foglalkozásokat az udvaron, rossz idő esetén a csoportszobában tartják. 
A beruházás megvalósítására a nemzetiségi önkormányzat több pályázatot nyújtott be, mindegyik sikeres volt. A tornaszobát, amelyet a tervek szerint jövő év elején adnak át, az iskolások és a helyi közösségek is használhatják. A nemzetiségi önkormányzat köszönetét fejezi ki Ritter Imrének, a magyarországi németek országgyűlési képviselőjének, Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek, Grőber Józsefnek, Holczinger László műszaki ellenőrnek. A közbeszerzési eljárásban a helyi Unger-Bau nyert. 
Az alapkőletételi urnába betették a beruházás előzményeiről szóló okiratot, fotókat a településről, az intézmény dolgozói és az óvodások névsorát. A rendezvényen az óvodások néptáncoltak, majd a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkör tagjai egy dalt énekeltek, harmonikán kísért Grőberné Adorján Renáta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában