Semmelweis-nap Várpalotán

2022.07.07. 17:00

Hősiesen helytálltak az elmúlt két évben

Udut Árpád, a Szent Donát Kórház orvos-igazgatója kapta idén a várpalotai önkormányzat Semmelweis-díját, amelyet minden évben a magyar egészségügy napja alkalmából rendezett városi ünnepségen adnak át.

Szabó Péter Dániel

Udut Árpád, a Szent Donát Kórház orvos-igazgatója veszi át a Semmelweis-díjat Campanari-Talabér Mártától, Várpalota polgármesterétől

Fotó: Szabó Péter Dániel

– A koronavírus-járvány alapvetően meghatározta az elmúlt két esztendőnket, sokszor szinte lehetetlennek tűnő kihívások elé állítva bennünket, kiemelten az egészségügyben dolgozókat, akik hősiesen helyálltak, sokszor emberfeletti teljesítményt nyújtva akár a háziorvosi praxisban, akár a szakellátásban, a mentőszolgálatnál vagy a kórházakban. Két évvel ezelőttig a mi generációnk és az utánunk jövőké sem tudta, milyen az, amikor egyik pillanatról a másikra megváltozik az életünk, új életformát kell kialakítanunk. Megtapasztalhattuk, hogy nehéz helyzetben ki hogyan reagál, kire lehet számítani, ki az, akinek itt is az anyagi plusz a lényeg, és ki az, aki egyszerűen csak helytáll, mert van hivatástudata és lelkiismerete. Nagy tanítómester az élet, jó kis leckéket adott, sokat lehetett belőlük tanulni - mondta el köszöntőjében a Szent István úti irodaházban tartott ünnepségen Campanari-Talabér Márta, aki arról is beszélt, „idén aztán újabb erőpróba elé néztünk, hiszen február végén mintegy 100 ukrajnai menekült érkezett városunkba, akik részben szintén ellátásra szorultak. A lakossági összefogáson túl nagy segítséget kaptunk mind a háziorvosoktól, mind pedig a Szent Donát Kórháztól az ő ellátásukban”.
Várpalota polgármestere ezt követően átadta a bevezetőben említett Semmelweis-díjat Udut Árpádnak, a Szent Donát Kórház orvos-igazgatójának. A város önkormányzati képviselő-testületének elismerő oklevelét Hajdaráné Tóth Alexandra, a Szent Donát Kórház szakasszisztense, Fehér Dávid, a Szent Donát Kórház betegkísérője, valamint Pető Zsolt, a Szent Donát Kórház műtőssegédje vehette át.
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerő oklevelét – ahogy Bajkóné Tóth Erzsébet, a Szent Do-nát Kórház ápolási igazgatója ismertette – idén Lázs Nóra diplomas ápoló kapta.
Az ünnepségen színvonalas műsort adtak a várpalotai zeneiskola diákjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában