Pályázati forrás

2022.07.15. 11:00

Új tető került a polgármesteri hivatalra Pénzesgyőrben

A polgármesteri hivatal épületének tetőszerkezete 6,4 millió forintból újult meg Pénzesgyőrben, közösségfejlesztő eszközöket pedig 1,7 millió értékben szerezhetett be a falu, pályázati támogatás révén, a Magyar falu program keretében.

Rimányi Zita

Az átadóünnepségen a szalagot Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Véber Arnold polgármester vágta át az önkormányzati hivatal épülete előtt

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Örömteli, hogy többféleképp gazdagodott Pénzesgyőr. A kormány stratégiai célkitűzései szerint a vidékfejlesztésnek kiemelten kell ügyelnie a középületekre és a közutakra. Most mindkét területen eredményt ünnepelhetünk – mondta el Kovács Zoltán országgyűlési képviselő megemlítve, hogy nemrégiben befejeződtek a felújítási munkálatok a Pénzesgyőr és Bakonybél közti útszakaszon. A település polgármesterével együtt vágta át a nemzetiszínű szalagot az önkormányzati hivatal épületénél, amelyen új cserepek láthatók és az ünnepség alkalmából felsorakoztatták előtte a közösségépítés erősítése érdekében beszerzett eszközöket.
Véber Arnold polgármester az eseményen elmondta, hogy a Magyar falu programban a polgármesteri hivatal tetőszerkezetének felújítására 6,4 millió forintot nyertek pályázati úton. Ezáltal folytathatták azt a munkát, amit korábban 15,3 millió forintból valósítottak meg: a belső részt korszerűsítették, hőszigetelést alakítottak ki és megújult a homlokzat. A faluvezető fontosnak tartja, hogy a település központjában található épület rendezett kinézetet nyújt, benne a községben élőkért dolgoznak – hangsúlyozta –, nem mindegy, milyen körülmények között tudják ott fogadni őket. E téren jelentős előrelépést tettek. 
Megtudtuk Véber Arnoldtól, hogy ugyancsak a Magyar falu program forrásából kaptak 1,7 millió forintot közösségépítést szolgáló eszközökre. Így vehettek több laptopot, azaz hordozható számítógépet, projektort, azaz kivetítőt, vetítővásznat és nyomtatókat. Kulturális rendezvények szervezésekor, más eseményeknél tudják használni azokat. Nagy segítséget jelentenek a kapcsolattartásban olyan időszakokban, amikor nem tudnak kültéri programokat tartani. Emellett az időseknek szeretnék megmutatni azokon, hogyan tudja megkönnyíteni életüket a digitális technika, megismertetik velük, hogyan tudják azt praktikusan alkalmazni pár hétköznapi célra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában