Körkép

2022.07.22. 18:00

Megyeszerte folytatják az utak, útszakaszok fejlesztését

Négy szakaszon közel 11 kilométernyi útszakasz fejlesztését végzik el a közeljövőben.

Rimányi Zita, Tóth B. Zsuzsa

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként több mint 1,7 kilométeren újul meg a községet Padragkúttal összekötő út.  

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. információja szerint a fejlesztés 90 napot vesz igénybe. A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Kicserélik a KRESZ táblákat és új, tartós burkolati jeleket festenek fel. A beruházásokat követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Ugyancsak megújul a Zircet Mórral összekötő 8216-os jelű út csaknem három kilométeres szakasza a bakonyi város közelében. A projektet a társaság a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó a munkaterületet átadta, a fejlesztés kilencven napot vesz igénybe. A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, valamint a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Ezt követően kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül a KRESZ-táblák cseréjére és új, tartós burkolati jeleket festenek fel. Így nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését. 

Ezekkel párhuzamosan megújul a Litér-Sóly összekötő út egy szakasza is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Veszprém megyében a „Közlekedésfejlesztés Veszprém megyében III.” című projektet bruttó 1,500 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével. A program részeként megújul a 7216-os jelű Litér-Sóly összekötő út több mint 2,9 kilométeres szakasza. A beruházó már átadta a munkaterületet a kivitelezőnek, a fejlesztés kilencven napot vesz igénybe – tájékoztatta lapunkat a közútkezelő társaság. A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak belterületen a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról. Külterületen úgynevezett remix alapréteg építéséről. Azt követően kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül a KRESZ-táblák cseréjére és új, tartós burkolati jeleket festenek fel az útra. Így biztonságosabbá és kényelmesebbé válik a közlekedés, ami előnyös a településeken élőknek a munkába, az iskolába járáskor, ügyeik intézésekor. 

Mindezek mellett három kilométeren megújul a 7207-es jelű Lepsény-Pétfürdő összekötőút a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Közlekedésfejlesztés Veszprém megyében III.” című projektje keretében – tájékoztatta lapunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság beruházóként átadta a területet a kivitelezőnek, a munkálatok mintegy három hónapig tartanak. A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak Berhida belterületén a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, külterületen úgynevezett remix alapréteg kialakításáról. Ezt követően a teljes szakaszon kiegyenlítő réteg, majd aszfalt kopóréteg, végül új padka épül. Kicserélik a KRESZ-táblákat, új tartós burkolati jeleket festenek fel és egy hidat is felújítanak. A beruházás megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában