Koronavírus-járvány

2022.07.21. 19:00

Nyitva a kórházi oltópont Veszprémben

A 12 év felettiek számára hetente kétszer, az ennél fiatalabbak esetében heti egy alkalommal tart nyitva az oltópont a Csolnoky Ferenc Kórházban.

Napló

Forrás: Pixabay-illusztráció

Az intézmény oltópontja változatlan helyszínen – az „E” épület földszintjén – várja az oltásra érkezőket az EESZT rendszerben foglalt időpontra és időpontfoglalás nélkül egyaránt, közölte a kórház. 
Tájékoztatásuk szerint kedden és pénteken 9 és 19 óra között tart nyitva az oltópont a 12 évesnél idősebbek számára, míg az 5-11 éves korosztály oltására péntekenként 13 és 19 óra között van lehetőség. Hozzátették, az öt és hat év közöttieknek a Pfizer, a 6-17 évesek számára a Moderna és Pfizer oltóanyaga áll rendelkezésre, míg a 18 évnél idősebbek a Pfizer, Moderna, Sinopharm és Janssen vakcinák közül választhatnak. 
A kórház tájékoztatása szerint az 5-11 éves korosztály tagjai csak az első és a második oltást vehetik fel (harmadikat nem), míg a 12 évesnél idősebbek esetében az első, második, valamint a harmadik és negyedik oltás felvételére van lehetőség. Az oltásra érkezőktől azt kérik, vigyék magukkal személyes irataikat (személyi igazolvány, lakcím- és tajkártya), valamint amennyiben ismétlő vagy emlékeztető oltásra érkeznek, akkor a korábban kapott oltással, oltásokkal kapcsolatos papíralapú igazolást vagy a védettségi igazolványt is vinni kell. 
Azt is javasolják, hogy lehetőség szerint a hozzájáruló nyilatkozatot is vigyék magukkal az oltásra érkezők, ugyanakkor a nyomtatvány a helyszínen is kitölthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában