Elismerés

2022.07.12. 07:00

Tarsoly Katalin kapta a Semmelweis Ignác-díjat Balatonfűzfőn

Tarsoly Katalin a Balatonfűzfőn működő Szlivka János Rendelőintézet laboránsa vehette át a Semmelweis Ignác-díjat Szanyi Szilviától, a város polgármesterétől a Fűzfőfürdői Közösségi és Rendezvénytérben tartott ünnepségen nemrég.

Kovács Erika

Tarsoly Katalin laboráns, kezében a díjjal Szanyi Szilvia polgármester és Jánka Anikó önkormányzati képviselő társaságában az ünnepségen Fotó: Önkormányzat

-Az elmúlt két év megpróbáltatásai után különösen fontosnak éreztük, hogy megbecsülésünket és tiszteletünket fejezzük ki azoknak, akik az embert próbáló időkben is kitartottak hivatásuk mellett. Vállalták, hogy átmenetileg családjuktól, barátaiktól elszakítva dolgoztak, lelki és testi egészségüket kockára téve, végtelennek és kilátástalannak tűnő harcot vívtak a vírussal, fogalmazott Szanyi Szilvia. Balatonfűzfő polgármestere hozzátette, megerősítették az egészségügyi dolgozók mindenkiben a reményt, hogy a járványnak egyszer vége lesz, melyért mindenki sokat tehet. Közölték, ha követjük az utasításokat, jó tanácsokat, csillapodik a járvány, akkor ismét lehet találkozni családi, baráti összejövetelen, és megünnepelni egy jeles alkalmat ahelyett, hogy videotelefonon köszöntenénk egymást. A város vezetője bízik abban, a balatonfűzfői Semmelweis Ignác-díj olyan elismerés, amelyet az érintettek szívesen látnak rendelőjük, otthonuk falán és reméli, hogy a fiatalok is folytatják ezt a hagyományt, illetve köszönetnyilvánítást. A polgármester beszédében kiemelte, a díjból évente egyet adnak át, de minden ember, aki az egészségügyben dolgozik, megérdemli, hogy munkáját elismerjék. Az ünnepségen részt vevőknek emléklapot adott át Szanyi Szilvia polgármester és Jánka Anikó önkormányzati képviselő a város nevében. Mint ismert, a Semmelweis Ignác-díjat tavaly alapította Balatonfűzfő képviselő-testülete azzal a

céllal, hogy tiszteletét és köszönetét fejezze ki a település egészségügyi dolgozói előtt. A díjat azoknak ítélik oda, akik kiemelkedő munkát végeznek. Az ünnepségen a Duo Corde gitárduó klasszikus zenei műsorral ajándékozta meg a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában