Rendkívüli ülés

2022.07.20. 09:00

Visszahívták a várpalotai közüzemi szolgáltató ügyvezetőjét

Július 15-ei hatállyal visszahívta tisztségéből Horváth Tamást, a Várpalotai Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját Várpalota város önkormányzati képviselő-­testülete. A városatyák rendkívüli ülésen, vita nélkül döntöttek az ügyben.

Szabó Péter Dániel

A rendkívüli ülésen ott volt Horváth Tamás is, ám szót nem kapott, mivel a képviselő-testületnek lehetősége volt a vita nélküli döntéshozatalra Fotó: Szabó Péter Dániel

Tizenegy év után távozik a Várpalotai Közszolgáltató Kft. (korábban Várpalotai Közüzemi Kft.) ügyvezetői székéből Horváth Tamás. 
A szakembert – aki tavaly ősszel kapott újabb öt évre bizalmat a képviselő-testülettől – július 15-ei hatállyal, indoklás nélkül hívták vissza tisztségéből. Ügyvezetői munkakörét távozását követően a cég­bejegyzés szerint együttes képviseletre jogosult Fatter Gábor és Lakatos Tamás vezető tisztségviselők látják el – olvasható az előterjesztésben, amelyet nyolc igen és egy tartózkodás mellett fogadott el a múlt héten a várpalotai képviselő-testület. 
A rendkívüli ülésen ott volt Horváth Tamás is, ám szót nem kapott, mivel az előterjesztést tárgyaló jogi és ügyrendi bizottság egyhangú döntése után a képviselő-testületnek lehetősége volt a vita nélküli döntéshozatalra, s ezt meg is szavazták a városatyák. Az új ügyvezető megbízásával kapcsolatban a képviselő-testület a személyi változás bekövetkeztétől számított 30 napon belül dönt, azaz augusztus első felében újabb rendkívüli ülést tartanak majd a polgármesteri hivatal tanácstermében. 
Ugyanezen az ülésen született döntés arról is, hogy Horváth Tamás szerződésének lejártával a Thury-Vár Nonprofit Kft. új ügyvezető igazgatója a Thury Sport Kft.-t is vezető Onofer Attila lesz, akit határozott időre, egy évre neveztek ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában