Ünnepség

2022.08.26. 12:00

Kereszttel lett teljes a zirci Szent István tér

A zirci önkormányzat államalapítás alkalmából szervezett ünnepsége keretében adták át a Szent István téren szent királyunk tiszteletére állított fakeresztet.

Kelemen Gábor

Fotó: Kelemen Gábor

Korábban már írtunk róla lapunkban, hogy a Zirci Országzászló Alapítvány ajándékozta a városnak. Az eseményt pedig megtisztelte jelenlétével Kovács Zoltán országgyűlési képviselő. Ottó Péter polgármester szerint már az anyaghasználat jelképes, ugyanis a tölgyfa időtálló, s leszögezte: "így vált teljessé a tér". Szerinte leülve az emlékkereszt közelében az új padokra, elgondolkodhatunk nemzetünk múltján és annak jelentőségén. 

Fotós: Kelemen Gábor

Egervölgyi Dezső, a Zirci Országzászló Alapítvány tagja keresztavató beszédében megjegyezte: az erőszakkal szemben a szeretet szellemiségét képviseli a kereszténység, megőriz minket több mint ezer éve. Szavai alapján Szent István életműve a jelenünk és a jövőnk is, s a fakereszt a magyarság történelméhez kötődik, tevékenységeink, közösségeink meghatározója. A keresztavatás alkalmából a történelmi egyházak képviselői okleveleket átadva köszönték meg az alapítványnak a kulturális örökség ápolásának ezt a formáját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában