Összetartó közösség

2022.08.17. 11:30

Falunapok a Nivegy-völgyben: töretlen a vidék támogatottsága

Összegyűlt a falvak apraja-nagyja a festői szépségű Nivegy-völgyben és környékén rendezett falunapokon a közelmúltban, melyeket Kontrát Károly országgyűlési képviselő sorra végiglátogatott.

Kovács Erika

Kontrát Károlyt szívesen látták Vöröstón is

Fotó: képviselői iroda/Gáspár Ákos

Egymás után rendezték meg a hagyománnyá vált falunapokat a Balaton-felvidéken, melyeken idén is izgalmas, színes programok várták a kicsiket és nagyokat. Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője a vöröstói falunapon elmondta: „Vöröstó, mint a többi kistelepülés a választókerületben, szépen fejlődött az elmúlt időszakban. Az utóbbi két és fél év alatt hetvenmillió forint támogatást kapott a község, melyből felújították, bővítették a faluházat, játszótér épült, falubuszt, traktort szereztek be. Ez is azt mutatja, hogy a kormány nem hagyja magára a kistelepüléseket.” 
A képviselő hozzátette: a közelmúltban a pécselyi, az óbudavári, a mencshelyi, a balatoncsicsói és a tagyoni falunapon is tapasztalta, hogy nagyon összetartó közösség alkotja a településeket, melyek bármikor számíthatnak egymásra, és természetesen a képviselőjükre is. A munka nem áll meg, mert az eddigi eredmények mellett a polgármesterekkel, a helyiekkel átbeszélték a terveiket, amiket, ahogy eddig is, ezután is szívesen támogat. – Hajrá, magyar vidék! – zárta gondolatait. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában