Rozmaring Fesztivál

2022.08.26. 17:31

Több száz szépkorú találkozott Városlődön

Szenior találkozóval kezdődött pénteken a Városlődi Rozmaring Fesztivál: a települést a megye nyugdíjas klubjai, és sok száz szépkorú "foglalta el" és érezte magát nagyszerűen.

Juhász-Léhi István

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Ovádi  Péter országgyűlési képviselő, az esemény fővédnöke köszöntőjében arról beszélt: amikor megálmodták a szenior fesztivált, nem hitték volna, hogy ilyen sikeres lesz. A siker szerinte egyértelműen a választókörzet nyugdíjasainak köszönhető. Schell Tamás polgármester megköszönte mindazoknak, akik a szenior fesztivál szervezéséből kivették a részüket.

Az ünnepi pillanatok ezután is folytatódtak, hiszen Városlőd település két díját is átadták. Szenior-díjat vehetett át a 80 éves Windischmann Ferenc, volt helyi tűzoltóparancsnok, tanácstag is. Asztalos tudását sok helyi épület, közterületi tárgy dicséri, sok más mellett a Szent Mihály templomban a kóruspadok és a parókia feljáró lépcsője is az ő munkája. Készített keresztet a felső temetőbe és a kitelepítési emlékműhöz is. A mai napig aktív. 

Életműdíjat vehetett át Csekényi István, aki Városlődön 13 esztendeig volt polgármester, 2006-tól egészen 2019-ig. A volt településvezető építőanyag kereskedést nyitott, amit ma fiaival vezet, de ő szervezte meg a helyi horgászegyesületet is. A nevéhez fűződik a Rozmaring fesztivál megszervezése is. - Ameddig az ember él, segítsen és dolgozzon a községéért és családjáért - mondta a színpadon. A díjakat Ovádi Péter és Schell Tamás adta át az ünnepelteknek.

 

A nap hátralévő részében Korda György és Balázs Klári szórakoztatta az egybegyűlteket, akiket a The Beat Bulls követett, majd késő este diszkó következett. A hétvége már a Rozmaring Fesztivál programjaié lesz, sok-sok fellépővel, és koncerttel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában