Élelmiszer, ruhák, játékok

2022.09.08. 16:00

Családokat, menekülteket támogat a zirci karitász

Nyáron nehéz körülmények között élő zirci általános iskolások táborozását segítette a helyi karitászcsoport, s a tanévkezdés előtt is figyeltek arra, hogy kik azok a gyerekek, akiknek szükségük van beiskolázási támogatásra.

Kelemen Gábor

A karitatív szervezet önkéntesei örömmel adták át a támogatást a gyerekeknek

Forrás: Karitász

A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász Csoport tisztában van vele, hogy sok család számára jelent anyagi megterhelést az iskolakezdés, ezért már évek óta a segítségükre sietnek, amikor közeleg szeptember.
Ulrich Józsefné csoportvezető elmondta, támogatásuknak köszönhetően a tanév megkezdése előtt huszonhat család negyvenhét gyermekének vásárolhatott egy zirci papír-írószer üzletben tanszereket. Ezenfelül karitatív csoportjuk élelmiszer-, kozmetikai és mosószercsomagokat készített és ki is osztotta azokat a rászoruló családoknak, amelyek ruhák, cipők, játékok és iskolaszerek közül is válogathattak. 
A Veszprém Főegyházmegyei Karitászhoz benyújtott pályázatuk szintén eredményesnek bizonyult, aminek köszönhetően tizenegy gyermeknek adhattak át vásárlási utalványt. Nem feledkeztek meg az orosz–ukrán háború miatt Zircre menekült kárpátaljai családról sem, a katolikus hívek húsvéti adománygyűjtéséből az iskolakezdéshez szükséges eszközök megvásárlására kapott támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában