Támogatott pályázat

2022.09.21. 14:00

Komposztálni is tanulnak az ajkai zöld óvodában

A kisgyermekek részvételével üzemelték be az Ajka Városi Óvoda Vizikék Tagintézménye óvodapedagógusai a kerti komposztálóládát a nevelési év elején.

Tisler Anna

Balatinczné Németh Mónika és Földiné Németh Renáta mutatja az óvodásoknak a komposztálás menetét

Fotó: Tisler Anna

Földiné Németh Renáta óvodakert-vezető  kérdésére a gyermekek elmondták, hogy a komposztálóba sem műanyag palackot, sem konzervdobozt nem tehetnek, az ugyanis nem bomlik le. A programhoz az oktatóanyagot és komposzt előállításához szükséges komposztgilisztát oltott közegben a Humusz Maximusz Egyesület biztosította.
Balatinczné Németh Mónika óvodavezető-helyettestől az előzményekről megtudtuk, hogy jelentkeztek az Országos Iskolakert-fejlesztési Program Óvodakert-alapozó Alapprogramjára, a pályázatuk március elsején bekerült a támogatottak közé. Előfeltétel volt, hogy már rendelkezzen az intézmény  óvodakerti előélettel, veteményeskerttel, fűszer- és gyógynövénykerttel, illetve korábbi pályázat alapján gyümölcsössel. Céljaik között szerepel a hálózatépítés, a  tudásmegosztás, az egymástól való tanulás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában