Száz esztendő erőben, egészségben

2022.09.21. 19:00

Megkérdeztük a fűzfői Lenke nénit a hosszú élet titkáról

Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával ellátott díszoklevelet adott át Szanyi Szilvia, Balatonfűzfő polgármestere Nagy Gyuláné, Lenke néninek 100. születésnapja alkalmából az asszony lányánál – ahol Lenke néni is él – megrendezett ünnepségen szerdán.

Kovács Erika

Kontrát Károly országgyűlési képviselő virággal gratulált a jeles évforduló alkalmából, majd hosszan felidézték a közös szép emlékeket és beszéltek a falubeliekről, ugyanis a képviselő és Nagy Gyuláné, Lenke néni is nyárádi származású. 
Az asszony idős kora ellenére rendkívül jó kedélyű, pozitív gondolkodású, hajszálpontosan emlékezett mindenre, kitűnő fizikai és szellemi egészségnek örvend, évtizedeket letagadhatna a korából. Három gyermeke született, három unokája és két dédunokája van. 

Kontrát Károly parlamenti képviselő és Szanyi Szilvia polgármester köszöntötte születésnapján a százéves Nagy Gyuláné Lenke nénit
Fotós: Penovác Károly/Napló

A kérdésre, hogy mit tart a hosszú élet titkának, úgy mondta, semmi különös recept nincs, örülni kell az életnek, a legapróbb dolgoknak is. Fontos nagyon az aktivitás, ő a mezőgazdaságban dolgozott, ahol délben finom szalonnát ettek, mellé otthon sütött kenyeret vittek, aztán rövid pihenés után folytatták a kemény munkát. Lenke néni nyárádi otthonukban emellett ellátta a háztartást, a családot, az állatokat, dolgozott a konyhakertben, szenvedélye a hímzés volt. Mindig azt ették, amit a kert adott, saját zöldségeket, gyümölcsöt. Esküszik a friss levegőre, nyitott ablaknál alszik télen is, reggelente pedig egy kupica pálinkával indítja a napot. 
Az idős asszonyt Lajkó Frigyes alpolgármester is felköszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában