Hidegkút

2022.10.29. 15:12

Együtt ünnepelte a közösség az új beszerzéseket

A község apraját-nagyját várták pénteken délután a helyi kultúrházba és annak környékére, nem véletlenül. Bemutatták a legújabb beszerzéseket, beruházásról esett szó, majd a falu vezetése kötetlen beszélgetésre, kultúrprogramra és vacsorára várta a helyi közösséget.

Juhász-Léhi István

Kontrát Károly (középen) országgyűlési képviselő, Kriszt Andrással és Bélafi Károllyal mutatták be a Magyar falu program keretében beszerzett eszközöket Fotó: Juhász-Léhi István

 

 

Kontrát Károly, a térség parlamenti képviselője az ünnepi eseményen abbéli örömének adott hangot, hogy az eredményeket – ha jelképesen is, de – át tudják adni a településen élőknek. A falu szerinte rendezett, szép, ám, hogy az is maradjon, a most beszerzett gépek is kellenek a hozzáértő,  elhivatott emberek mellett. Elmondta, választókerületébe 45 település tartozik, és 39-re vonatkoznak a Magyar falu program pályázati lehetőségei. Hangsúlyozta: a 2023-as költségvetésben is vannak források ezen pályázatokra.

Kriszt András polgármester a Magyar falu program keretében beszerzett járműveket és eszközöket mutatta be az érdeklődőknek. A település pályázat révén más mellett új kisbuszhoz, fűnyírókhoz és fűkaszához jutott. Örömmel beszélt az ugyancsak új traktorról és utánfutóról, ezek szintén megkönnyítik majd a falu életét. Megköszönte az országgyűlési képviselő segítségét, akire mint mondta – az elmúlt években mindig számíthattak. 

Bélafi Károly alpolgármester, falugondnok részletesen is szót ejtett a járművekről. Előszőr a korábbi kisbuszról, amely a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz került, míg az új is minden kihívásnak megfelel, így az óvodásokat és a szépkorúakat biztonsággal tudják majd szállítani. A másik munkaeszközről elhangzott: azért döntöttek ezen kistraktor mellett, mert ,,jól fel lehet öltöztetni", hiszen nagyon sok kiegészítő rendelhető hozzá. Számokat is említett: a traktor utánfutóval, három jó minőségű fűnyíróval és fűkaszával 15 millió forintot kóstál, és ugyanennyibe került a falu új francia gyártmányú kisbusza is. A korábbi beruházásokat is felelevenítette, így a ravatalozó 22 millió forintba, míg az Ifjúsági utca megújítása 38 millió forintba került. 

Az átadás végén áldást mondott és megszentelte az eszközöket Gere Dávid Márk plébános.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában