Hőközpont

2022.10.26. 20:00

Péntek éjszaka feltárulnak a veszprémi erőmű titkai

Az egyik veszprémi hőközpont kulisszái mögé is betekinthetnek az érdeklődők az Erőművek éjszakáján, október 28-án, pénteken.

Marton Attila

Forrás: VKSZ

Országszerte közel ötven villamos energiát termelő erőmű és távhőt előállító fűtőmű, valamint tematikus látogatóközpont nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt pénteken 14 és 22 óra között, tájékoztatott a VKSZ Zrt. 
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csatlakozó partnereivel együttműködve október 28-án, pénteken harmadik alkalommal rendezi meg az Erőművek éjszakáját, az ország legnagyobb energiaipari eseményét, amelyre előzetes regisztráció után bárki ellátogathat. 
Veszprémben a VKSZ Zrt. Haszkovó utcai fűtőerőműve lesz látogatható. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A veszprémi helyszínre a rendezvényről elnevezett honlapon lehet regisztrálni. Az érdeklődők megnézhetik, milyen egy hatalmas méretű fűtőmű, és beleshetnek a távfelügyeleti rendszer monitorjaiba is, írta felhívásában a VKSZ Zrt. Megjegyezték, ha a felhasználók személyesen tapasztalják meg azt, hogy az energiát kik, hol, milyen eszközökkel és forrásokból, hogyan állítják elő, akkor nagyobb megértéssel és más szemlélettel lesznek a szolgáltató felé, valamint tudatosabb és takarékosabb energiafelhasználó válhat belőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában