Elkezdődik a visszaszámlálás

2022.10.12. 17:30

EKF 2023: programbejelentő rendezvényt tartanak

100 nappal a hivatalos megnyitó előtt, október 14-én, pénteken délutántól nagyszabású rendezvénnyel várja az EKF-program iránt érdeklődőket a város. A VEB 2023 EKF szervezői ezen a napon bemutatják a jövő évi Európa Kulturális Fővárosa-év programjának főbb elemeit, és izgalmas kísérőprogramokkal is készülnek.

Marton Attila

A The Bluesberry Band is muzsikál a programbejelentő rendezvényen

Forrás: Facebook/The Bluesberry Band

A Veszprém–Balaton 2023 (VEB 2023) EKF program vízióját és részleteit pénteken 17 órától Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Porga Gyula polgármester, Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Mike Friderika programfejlesztési igazgató mutatja be a Szent Imre térnél felállított nagyszínpadon. A programbemutató házigazdája a veszprémi kötődésű színésznő, Lékai-Kiss Ramóna lesz. 
Péntek délután és este a Kossuth Lajos utcán és a Bástya üzletház melletti téren több helyszínen ismerkedhetnek meg a jövő évi program részleteivel az érdeklődők – többek között a VEB 2023 EKF kilenc tartalmi alappillérével, klaszterével, amelyek köré a 2023-as események csoportosulnak. 
Az Élménytérben – amely egész hétvégén nyitva lesz – különleges vizuális élmény várja az érdeklődőket, valamint lehetőség lesz csatlakozni a Ragyogók! önkéntes csapathoz is. 
Péntektől válik elérhetővé a VEB 2023 EKF Android és iOS rendszeren használható mobilalkalmazása is, amelynek letöltői meglepetésajándékot kaphatnak a rendezvény ideje alatt. 
A sétálóutcán a 2023. január 21-ei megnyitón teljessé váló közösségi installáció is elindul, az Ételudvarban, a food truckoknál (mozgó büféknél) pedig a VEB 2023 EKF, valamint a régió ételeit és italait kóstolhatják meg a látogatók.  
Az érdeklődőket ezen a napon izgalmas kísérőprogramok, például mesemondás, zsonglőrbemutató, szikratetoválás, óriás bábok felvonulása és a városrészi baráti körök zászlóinak bemutatója is várja. 
Késő délutántól estig koncertek is szórakoztatják az érdeklődőket, fellép Vázsonyi János, az Improgress duó, Varga Helena és zenekara, valamint a The Bluesberry Band.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában