360 millió forintból

2022.10.19. 17:48

Gyorsabban lehet közlekedni - Új utakon járnak Berhidán

Több, mint három kilométer hosszan, mintegy 360 millió forintból újult meg Berhidán a település központjából a Kiskovácsi városrész felé vezető út, jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Kontrát Károly.

Szabó Péter Dániel

Fekete János, Pergő Margit és Kontrát Károly Berhida központjában

Fotó: Szabó Péter Dániel

A térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, egy településről jó képet ad az, hogy milyen állapotban vannak az útjai. – Ezért is örömteli a mai alkalom, hiszen 1843 méter hosszan belterületen, míg 1185 méter hosszan külterületi részen, Küngös irányába újult meg az út Berhidán. Ezáltal vonzóbbá válik a település, s biztonságosabban közlekedhetnek a térségben élők – mondta Kontrát Károly.

Pergő Margit, Berhida város polgármestere emlékeztetett, nagyon örültek a helyiek, amikor kiderült, hogy új burkolatot kap az útszakasz. – Az itt élőket a kivitelezővel karöltve előzetesen tájékoztattuk arról, hogy hosszabb ideig forgalomkorlátozások is várhatóak az építés ideje alatt, ezért nem okozott komoly problémát ez sem az elmúlt hónapokban. Az új út előnye, hogy sokkal gyorsabban lehet közlekedni rajta, ám akadnak, akik túlzásba esnek a sebességet illetően. A problémát a rendőrségnek is jelezzük majd, így remélhetőleg hamar visszaáll a rend – jegyezte meg Pergő Margit.

A bel- és külterületi szakaszt egyaránt magában foglaló beruházás összköltsége közel 360 millió forint volt
Fotós: Szabó Péter Dániel

Fekete János, a Magyar Közút megyei igazgatója elmondta, a 7207-es számú Lepsény-Pétfürdő összekötő út érintett, 3028 méteres szakaszának felújítása TOP forrásból valósult meg, a beruházás összköltsége 359,1 millió forint volt. A kivitelező Strabag Kft. elvégezte a meglévő burkolat profilmarását, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjét, külterületen pedig úgynevezett REMIX alapréteg építését. Ezt követően a teljes szakaszon kiegyenlítő réteg, majd aszfalt kopóréteg, végül új padka épült. Sor kerül a KRESZ-táblák cseréjére és új, tartós burkolati jelek festésére, továbbá egy híd felújítására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában