Közlekedés

2022.10.13. 11:40

Keresztül Veszprém belvárosán – újratöltve (videó)

A minap a külső körgyűrűn próbáltunk az Almádi útról a Házgyári útra jutni, amikor egy kilométeres utat húsz perc alatt tettünk meg a forgalmas úton egy útépítés miatti lámpás forgalomirányítás miatt.

Ma újra próbálkoztunk, ezúttal a belvároson keresztül, a színház – Jókai utca útvonalon – annak ellenére, hogy tudtuk, hogy az Óvári utcán csatornázási munkálatokat folytatnak. 

A turbó körfogalomban kiválóan lehetett haladni, köszönhetően annak, hogy a gyalogosoknak ott most megtiltották az átkelést. Legtöbben a Vörösmarty térnél lévő átkelőt választják ehelyett, így itt most több a gyalogos. Előzetes  félelmeink ellenére jól haladhattunk a színház előtt, nem zavarja az egyirányú forgalmat a sávlezárás. Úgy tűnik, jó döntés volt a kétirányú forgalom megszüntetése, még ha sokaknak ez kerülőt is jelent.

A viadukt felújítása miatt választottuk a Toborzó utca–Jókai utca útvonalat, ahol azonban további lezárásokba botlottunk, a Ruttner-ház előtti lámpás akadály után újabb útfelbontások miatt kényszerültünk szlalomozásra, emellett egy lakóház tetejének lebontása miatt egy szinte áthatolhatatlan porfelhőn is át kellett vergődnünk. De mivel itt  a forgalom még nem nagy, jó tempóban haladhattunk végig a ,,Hosszú utcán".

Ez a következő napokban változhat, mert sokan most szembesülnek azzal, hogy a viadukt burkolatának felújítása is megkezdődött, így vélhetően kerülőutakat keresnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában