Fejlesztés

2022.10.20. 19:00

Lendületesen halad a 83-as főút építése (videó)

Elkészült a 36 kilométeres földmű a 83-as számú, 2-szer 2 sávos főút új nyomvonalán Pápa-Győr között, a pályaszerkezet építése lendületesen halad - számolt be a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Napló

Forrás: NIF Zrt.

Tájékoztatásuk szerint a földművek mind a főpályán, mind pedig a csomópontok térségében elkészültek. A pályaszerkezet soványbeton rétege 33 kilométer hosszban elkészült, amire a kivitelező az első aszfalt alapréteget már meg is építette. Az aszfalt kötőréteg építése augusztus folyamán megindult.
A beruházáshoz tartozó 23 híd közül 22 híd esetében már megtörtént a gerendák beemelése, a pályalemezek vasalása, jelenleg a betonozás folyik. A Pápa Észak csomópontban a 83-as főút nyomvonalát módosították, így a meglévő 83-as út kezdeti 2-szer 2 sávos átépítése szeptemberben megkezdődött. A repülőtéri bekötőút nyomvonala kötőréteg szinten elkészült.

A győri bevezető szakaszon az Új Élet utcánál a turbó körforgalmat már kialakították. Jelenleg a Malom utcai csomópont átépítése és a 83-as főút 2-szer 2 sávosra történő kiszélesítése zajlik Ménfőcsanak és Gyirmót térségében. A közműkiváltások befejeződtek, a vízépítési munkák és az üzemi hírközlés alépítményének építése folyamatban van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában