Vetélkedő

2022.10.13. 14:00

Megismerik Veszprém történetét a tanulók

A megyeszékhely reformkori történetével kapcsolatos helyismereti vetélkedőt rendeztek szerdán a városházán. A programban hat veszprémi általános iskola tanulói vesznek részt.

Marton Attila

A résztvevőknek a vetélkedő révén hosszú távú kötődésük alakul ki a megyeszékhelyhez

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az Ismerem a városom?! nevű sorozatban Veszprém három időszakával ismerkednek meg a vetélkedő diákok: a város Árpád-kori, reformkori története mellett a huszadik század második felét veszik górcső alá – mondta el érdeklődésünkre Némethné Károlyi Jolán történelemtanár, a rendezvény társszervezője. 
Brányi Mária alpolgármester, a zsűri elnöke köszöntőjében kiemelte, a vetélkedő révén a diákok jobban megismerik a várost, és így hosszú távú kötődésük alakul ki Veszprémhez. A program keretében tavasszal három helytörténeti sétát szerveztek az egyes történelmi korszakokhoz kapcsolódóan, ősszel pedig három vetélkedőt tartanak, ezek az Ismerem a városom?! című filmsorozatra épülnek. A szerdai második fordulóban a reformkorhoz, valamint az 1848–49-es forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó írásbeli feladatokat, totót, valamint épület-, zene- és versfelismerési feladványt is megoldottak a diá­kok. 

A programban hat veszprémi általános iskola – Deák, Báthory, Gyulaffy, Szilágyi, Kossuth, Rózsa – nyolc csapata, összesen negyven hetedik és nyolcadik osztályos tanuló vesz részt. Az Ismerem a városom?! nevű eseménysort a Zöld város projektből finanszírozzák, szervezője a Pro Veszprém Nonprofit Kft. és a Kukkantó Baráti Kör Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában