Átcsoportosítás

2022.10.15. 14:00

Ne lepődjön meg, ha katonai konvojokkal találkozik megyénkben a jövő héten

Katonai konvojok közlekedésére kell számítani az ország több pontján jövő hét péntekig - hívta fel a figyelmet a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken közleményben.

Forrás: Pixabay-illusztráció

Azt írták, katonai gyakorlatok befejezését követően járműveket és eszközöket csoportosít át a Magyar Honvédség, ezért megnövekedett honvédségi járműforgalomra kell számítani péntektől vasárnapig reggel hat és délután két óra között a Kaposvár és Táborfalva közötti útvonalon.
Szintén konvojra kell számítani a Kaposvár - Székesfehérvár - Várpalota útvonalon hétfőtől jövő hét péntekig reggel hat és délután két óra között.
Az M5-ös autópálya - M0-s autópálya - M7-es autópálya - 8-as főút útvonalon, Táborfalva és Várpalota között pedig keddtől reggel hat és 18 óra között közlekednek katonai járművek.
Közölték: a Magyar Honvédség is - a jogszabályokat betartva - törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben akadályozza az állampolgárok haladását, ugyanakkor kéri az utazókat, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával közlekedjenek, a konvojokat kellő óvatossággal közelítsék meg, mivel azok mérete és sebessége, valamint hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában