Megújulás Klub

2022.10.10. 13:00

Pápán is sétáltak a mellrák ellen

A mellrák elleni küzdelem jegyében szervezett figyelemfelhívó sétát a Rákbetegek Országos Szervezetének pápai Megújulás Klubja.

Polgár Bettina

A résztvevők az Esterházy-kastély udvarán

Fotó: Polgár Bettina

 

 

Az esemény a Megújulás Klub mellett a Farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda és az Esterházy-kastély szervezésében valósult meg. A séta a Jókai Mór Művelődési Központ színházépületétől indult, ahol szavalattal köszöntötték a résztvevőket, majd Lautner Judit, a Farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda vezetője szólt a jelenlévőkhöz.

A menet az Erzsébet ligeten keresztül haladt a Fő tér irányába, majd a Nagytemplomot megkerülve érkezett az Esterházy-kastélyhoz, ahol rózsaszín díszkivilágítás fogadta a résztvevőket. A kastély udvarán Hörömpöly Imréné, a Megújulás Klub vezetője köszöntötte a jelenlévőket a japán csüngő díszcseresznyefa mellett, amelyet két éve ültettek, illetve a tavaly átadott emléktábla mellett. Hörömpöly Imréné kiemelte, a tábla emlékezteti őket mindazokra, akik küzdenek, akik segítséget nyújtottak, illetve azokra, akik már nem lehetnek közöttük.

A kastélyudvaron Mező Lászlóné szavalattal köszöntötte a jelenlévőket, majd a résztvevők rózsaszín virágokat és mécseseket helyeztek el.

Hörömpöly Imréné elmondta, a mellrák elleni figyelemfelhívó sétát öt éve indította útjára a pápai Megújulás Klub. Az eseményre a klubtagok és a családtagok mellett mindig várják az érdeklődőket is. Rámutatott, a séta célja, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára, továbbá arra, hogy a mellrák nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is érinti. Megtudtuk tőle, a Megújulás Klub 43 tagot számlál. BET

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában