Pályázat

2022.10.11. 08:00

Sport, egészség és közlekedésbiztonság volt a központban az Inotai Tagiskolában

Sport-, egészség és közlekedésbiztonsági napot rendezett az Inotai Tagiskolában a Várpalotai Polgári Együttműködés Egyesület és Várpalota Város Önkormányzata egy, a társadalmi együttműködést erősítő pályázati program részeként.

Szabó Péter Dániel

Az iskola udvarán ügyességi pályán tehették próbára magukat a gyermekek Fotó: Szabó Péter Dániel

Elsőként a gyermekeké volt a főszerep a rendezvényen, az inotai iskolások főként sportos foglalkozásokon és a Várpalotai Rendőrkapitányság közreműködésének köszönhetően közlekedésbiztonsági programokon ügyeskedhettek kora délután. A sport szépségeiről és bizony nehézségeiről is hallhattak a fiatalok a Heidrich Péter-díjjal is kitüntetett Kis Georgina sportolótól, akivel az egyik tanteremben beszélgethettek a nebulók.

– Ennek a pályázatnak a legfontosabb célja, hogy a társadalmi együttműködést erősítse. Ez a gyakorlatban arról szól, hogy a Készenléti Lakótelepen és a Baglyasban élő emberek több olyan programnak lehessenek részesei, amelyek a közösséghez való tartozást erősítik. Az egészségügyi szűrővizsgálatok, sportesemények, családi napok, előadások mind apró lehetőségek erre, és nagyon örülünk annak, hogy az itt élőknek tudunk egy kis élményt nyújtani az elmúlt évek Covid miatt bezárt állapotához képest. A programhoz székeket, asztalokat és szekrényeket is tudtunk vásárolni, amelyek a tantermekbe, illetve a fejlesztőszobába kerültek – mondta el kérdésünkre Petneházy Beatrix önkormányzati képviselő, a szervező Várpalotai Polgári Együttműködés Egyesület elnöke. 

A folytatásban aztán az egészség került a középpontba. Szalai Marianna doktornő és segítői különböző szűrővizsgálatokra várták az érdeklődőket, Szabó Lajos egyetemi tanár pedig a demenciáról és annak nehézségeiről tartott előadást. A programot a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek, Hirschl Laurának és Kőrösi Csabának zenés műsora zárta a Készenléti Lakótelepen. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában