Közösen szépítik a falut

2022.10.27. 15:00

Zalahaláp virágosításán dolgoznak az egyesületi tagok

Az Együtt Zalahalápért Egyesület csak néhány napja alakult meg, de a tagok már elkezdték az őszi munkákat az önkormányzattal egyeztetve. Napok óta földet terítenek, ültetnek a település központjában.

Tóth B. Zsuzsa

Az Együtt Zalahalápért Egyesület tagjai a múlt héten már megkezdték a faluszépítő munkát

Forrás: egyesület

A régóta üres virágágyásokban több teherautónyi földet cseréltek, pótoltak, trágyáztak, az alapanyagot Csuri Lajos biztosította a munkához. A templom melletti területen az önkormányzat támogatásával gépi földmunkát végeztek, hogy előkészítsék a levendulaágyást, amelybe több mint háromszáz tövet ültetnek. A palántákat Balikó Csaba és Puska Marianna támogatásával tudták beszerezni, a tulipánhagymákat szintén. Utóbbiak is a helyükre kerültek, a napokban szinte mind a harminc tag kivette részét az ültetésből, földmunkából. 
A faluközpontban a parkban füvesítenek hamarosan, és folytatják a levendula ültetését, de pünkösdi rózsát, őszirózsát és margarétát is kaptak, bugás hortenziát és bíbor kasvirágot is ültetnek, hogy minél virágosabb legyen a terület. Megfelelő sűrűségű beültetés esetén elég lesz majd heti egy alkalommal öntözni az ágyásokat. Az egyesület tagjai a Bogyay-kastély környékét is rendbe teszik, most a járda melletti területet ültetik be levendulával, és egy sziklakertet alakítanak ki még idén. Jövőre tovább virágosítanak, füvesítenek, de padokat is elhelyeznek, hogy az épülethez illő legyen a környezet. 
Eközben az egyesület tagjai sorába újabb személyek jelentkeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában