Kertvárosi övezetek

2022.11.09. 13:00

A hónap végéig szállítják el a zöldhulladékot Veszprémben

Novemberben zárul a házhoz menő zöldhulladékgyűjtés a megyeszékhelyen – közölte a szolgáltató.

Napló

Forrás: pixabay.com

A VHK Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. április 1-től november 30-ig havonta egyszer házhoz menő zöldhulladékgyűjtést biztosít a kertvárosi övezetekben lakók számára. A szolgáltató emlékeztetett, a házhoz menő zöldgyűjtéshez szükséges edényeket Haszkovó utcai ügyfélszolgálatukon tudják megvásárolni a lakosok. Az edényeket az ürítés napján reggel hat óráig kérik kihelyezni a közterületre, hogy a begyűjtés zavartalanul megtörténhessen. Amennyiben a zöldhulladékgyűjtéshez vásárolt edény űrmérete kevésnek bizonyulna, az ügyfélszolgálaton lehetőség van a többlet elhelyezésére szolgáló gyűjtőzsák beszerzésére is. 

Korábban azt is közölték, a zöldhulladékot csak a gyűjtőedényből és az emblémázott zsákból ürítik. Az egyéb zsákokban, ömlesztve, kötegelve a ház elé vagy a közterületre helyezett zöldhulladékot vagy faágat nem szállítják el. 

A lakosok dönthetnek úgy is, hogy a Kistó utcai hulladékgyűjtő udvarba szállítják be a felgyűlt zöldhulladékot. Ez ingatlanonként évi 150 kilogrammig térítésmentes. Időpontfoglalásra online van lehetőség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában