Sikerek és nagy tervek

2022.11.03. 08:00

Folyamatos a fejlődés Uzsán

A településen idén megvalósult beruházások értéke összességében meghaladja a százmillió forintot, amely teljes egészében pályázati forrás.

Tóth B. Zsuzsa

Uzsán az elmúlt évben elkészült egyebek mellett a kulturális programoknak helyet adó művelődési ház felújítása, és a kép hátterében látható közösségi teret is felavatták Fotó: Tóth B. Zsuzsa

 

Erről Táborosi László polgármester adott tájékoztatást a község legutóbbi eseményén. Amint elmondta, az idei év sikerei közé tartoznak a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt támogatásával megvalósult programok, amelyek színesebbé tették a település életét és öregbítették hírnevét. – Jó úton haladunk egy kisebb kulturális központ kialakításának megvalósítása felé. A különféle programoknak helyet adó kultúrház, a közösségi terek pályázati támogatásból újultak meg. Felújítottuk a színháztermet, a külső teraszt, valamint kül- és beltéri mozirendszert szereztünk be. Folyamatosak a színházi, bábszínházi előadások, koncertek minden korosztály számára. A művésztábor tovább működik, idén már második alkalommal várta az alkotókat. A napokban írtuk alá a Zöldút pályázatot, amely keretében a régóta várt kápolnaépítés is elkezdődhet hamarosan, az egykori postaépület megújul és hasznosul. Több üresen álló ingatlan várt és talált új funkcióra a fentieken kívül néhány évvel ezelőtt. Ilyen például a régi iskola, a bérlakások, sőt, még egy telephelyet is vásárolhattunk. Az önkormányzat továbbra is igyekszik kihasználni minden lehetőséget a község folyamatos fejlesztéséhez, a fenntartható, a közösség érdekeit szem előtt tartó beruházások megvalósításához. Az elmúlt két évben jelentősen megnőtt a kisgyermekek száma a faluban, egyre több család telepedik le Uzsán. Szeretnénk nekik és valamennyi korosztálynak lehetőséget biztosítani a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Ehhez minden adott: játszótér, sportolási lehetőség, fedett tér mozival, felszerelt konyha, kemence. A családi programok, piknikek szervezésének lehetőségét ezek ugyancsak biztosítják. De a jövő támogatásai, például a Magyar falu program, a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatai, az EKF sok lehetőséget tartogat még számunkra – mondta a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában