A terv szerint halad a munka

2022.11.09. 09:00

Folytatódik az energetikai fejlesztés a Pannon Egyetemen

Látványos fázisában tart az egyetem alsó kampuszának beruházássorozata azzal, hogy három oldalát is felállványozták a műszaki informatikai kar tízszintes épületének.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az energetikai fejlesztés részeként homlokzati hőszigetelést és nyílászárócserét hajtanak végre nyolc egyetemi épületen, elsőként az I jelű ingatlanon. 
A mintegy nettó hatmilliárd forint összértékű beruházás részeként az egyetem alsó kampuszán – az Egyetem utca déli oldalán – a műszaki informatikai kar (I épület), a gazdaságtudományi kar (A), az aula, a B épület, a tornacsarnok, a C, D és J épület, valamint a fűtési rendszer újul meg 2024 tavaszára – mondta el Sági Tamás, a Pannon Egyetem műszaki igazgatója. 
Hozzátette, a fejlesztésben a gépészet és az energiaellátás is korszerűsödik: a jelenlegi gőzüzemű kazánokat hosszú távon gazdaságosabban működtethető levegő-víz hőszivattyús rendszer váltja ki a tervek szerint. 
Kérdésünkre megjegyezte, az egyetemen jelenléti oktatás folyik, és bár a nyílászárócserék nagyobb szervezést és logisztikát igényelnek a hallgatók és az egyetemi dolgozók részéről, de a beruházás érdemben nem akadályozza az oktatást. 

Boross Ottó, a kivitelező Vemévszer Kft. ügyvezetője elmondta, október elején állványozták fel az I épületet, amelynek két oldalán a szigetelés terveik szerint még idén elkészül. A jövő évben az I épület további oldalainak és az A épület szigetelésével folytatják a munkát. A hőszivattyús energetikai rendszer beépítését 2023 tavaszán kezdik, és a következő fűtési szezonra kell elkészülniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában