Szolgálatkész munkájukat díjazták

2022.11.22. 20:00

Kaszásné Lovasi Lívia és Takács-Kapot Ildikó vehette át a Hornig-díjat

A személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekjóléti gyermekvédelmi ellátásban, vagy a szociálisan rászorulók támogatását felvállaló civil szervezetekben tevékenykedő, Veszprémben kiemelkedő érdemeket szerzett személyek munkáját ismeri el a város a díjjal, amelyet a szociális munka napja alkalmából adtak át a városházán kedden.

Marton Attila

 

 

Halmay Gábor önkormányzati képviselő, a Közjóléti Bizottság elnöke köszöntőjében kiemelte, vannak olyan hivatások, amelyekre az egyén érzékenysége és elhivatottsága adja meg azt a motivációt, amely a legnehezebb pillanatokban is előreviszi az embert. Hozzátette, a mostani nehéz időszakban is mindig van hova segítségért fordulni a szociális ellátórendszerben Veszprémben. Megjegyezte, az önkormányzat és a szociális intézmények közötti szoros együttműködés adja a város elismert szociális rendszerének alapját.

Az elismerést Porga Gyula polgármester adta át a díjazottaknak. A méltatásban elhangzott, Kaszásné Lovasi Lívia a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásban végzett önzetlen, példamutató munkája elismeréseként vehette át a Hornig-díjat. 2001 óta dolgozik szociális területen, a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény II. Idősek Otthonában. 2011-ben a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán szerzett szociális munkás diplomát, majd mentálhigiénés munkatársként dolgozott. Az idősotthont 2012 májusa óta vezeti. Munkáját mindig felelősségteljesen, áldozatkészen, nagy szakmai alázattal és hozzáértéssel végzi. Türelemmel és figyelemmel fordul minden ellátott, hozzátartozó és munkatársa felé.

A város közgyűlése a veszprémi családok támogatását felvállaló civil szervezetben végzett önzetlen, példamutató munkája elismeréseként adományozta a Hornig-díjat Takács-Kapot Ildikónak. A díjazott a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesületét vezette 2001-től 2021-ig, mialatt az egyesület a város egyik legnagyobb, sokszínű és fejlődő szervezetévé vált. Kezdetben 37 család alkotta az egyesületet, amelynek létszáma mára  578 regisztrált családra bővült. Neki köszönhető, hogy évek óta sikeres pályázatok révén számos rászoruló család felnőtt és gyermek tagjai vehetnek részt az általa szervezett képzéseken, kirándulásokon, táborokon, valamint sport és közösségi rendezvényeken. Felvállalta és sikeresen koordinálta a Veszprémben rendezett Nemzetközi Családkongresszust 2008-ban és 2018-ban is.

A díjátadón közreműködött Bánó Tamás gitárművész és Hajas Szilárd fuvolaművész duója. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában