Szalagavató

2022.11.26. 17:00

Öröm, büszkeség, visszatekintés Ajkán (galéria)

Néhány hónap múlva érettségi bizonyítvánnyal a kezében elhagyja az iskolát az a 78 diák, akinek ünneplő ruhájára november 25- én tűzte fel osztályfőnök a búcsúzás közeledtét jelképező szalagot. Az Ajkai Bródy Imre Gimnázium  a Nagy László Városi Művelődési Központban tartotta az ünnepséget.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

Mihályfi László intézményvezető köszöntőjében kijelentette, hogy ez a nap ünnep, az emlékezésé , a múltidézésé, a pillanat varázsáé és egy kicsit a jövőbe tekintésé. A diákok ünnepe, öröm és meghatottság.  Az érettségire készülődőknek okos döntéseket, reális célkitűzés kívánt a következő hónapokra. 

- Minden évben rácsodálkozunk, hogy azok a fiatalok, akiket eddig csak farmerban és pólóban láttunk, néhány óra alatt milyen gyönyörű hölgyek és urak lesznek ünneplő ruhájukban, fogalmazta meg az alsóbb évfolyamok nevében búcsúzó Pintér-Pék Sára. 

A végzősök által a szalagfeltűzést követően előadott tánc az életét szimbolizálja. Nem mindegy, merre és hogyan lépnek, elmennek egymás mellett vagy átkarolják egymást. Az élet folytonos találkozáson és elválások sorozata. - A  cél fontos, de ami igazán számít, az az út, amin odaersz, szólt a végzősök nevében Kelemen Jázmin.

A szalagtűzést követően az osztályok bemutatták a diákéletről készített filmet, majd a tánc következett. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában