Oktatás

2022.11.12. 10:00

Ovikori az ajkai jégcsarnokban

Nyolcadik alkalommal vehetnek részt az idén az ajkai óvodások korcsolyaoktatáson. Kezdetben a Bányász-sportpályáknál felállított jégsátorban  gyakoroltak, harmadik éve pedig az új, korszerű jégcsarnokban. Az oktatás november 8-án kezdődött.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László / Napló

A középső és nagycsoportos gyermekek első lépésként a jégpálya mellett megtanultak esni és felállni, majd rámentek a jégre. Az első lépéseket kapaszkodva tették meg, majd egyre magabiztosabban siklottak a jégen. Az Ajkai Óriások edzői vezetik a foglalkozásokat. Az ovikori vezető edzője, Kósa-Lipp Edina kérdésünkre elmondta, hogy a mozgásfejlődésben, a szem-kéz koordináció javításában sokat jelent a korcsolyázás és a jéghoki. A kicsik szeretnek járni a foglalkozásra, akinek még tetszik a sportág, az csatlakozhat az Ajkai Óriások Jégkorong SE tagjaihoz. Minden évben sokan élnek a lehetőséggel. 

A Patakparti óvoda óvodapedagógusától, Bali Mónikától megtudtuk, hogy nevelési programjukban kiemelten szerepel az egészséges életmódra nevelés. A kisgyermekek számos sportágat, mozgásformát kipróbálhatnak. Örülnek, hogy a város a korcsolyázásra is lehetőséget biztosít. Az oktatás februárig tart, több mint 200 gyerek részvételével.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában