Lovagi torna Sümegen

2022.11.14. 07:00

Papp Imre várkapitány elkötelezett a segítségnyújtás mellett

Telt házas lovagi tornát szervezett Papp Imre várkapitány és családja Sümegen, a lovagi arénában, illetve téli színházban a hétvégén. A teljes bevétellel a helyi Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola diákjait támogatják.

Kovács Erika

Telt házas lovagi tornát szervezett Papp Imre várkapitány és családja Sümegen, a lovagi arénában, illetve téli színházban a hétvégén

Fotó: Nagy Lajos/Napló

- Szívügyünknek tekintjük és elkötelezettek vagyunk a segítségnyújtás mellett, ezért évek óta szervezzük jótékony céllal a lovagi tornát, mert így is szeretnénk támogatni az óvodákat, illetve az iskoláknak – mondta Papp Imre várkapitány. Arról is beszélt, hogy évente két alkalommal, tavasszal és ősszel olyan tornát is szerveznek, melyre meghívják a térségben élő embereket, hogy aki különféle okok miatt nem tudja megtekinteni a látványos bemutatót, legalább évente két alkalommal ezt meg tudja tenni. A várkapitány úgy fogalmazott, mindezt nagyon nagy szeretettel teszik, és szívesen veszik, ha megkeresik őket a gyermekintézmények szülői munkaközösségei. 

Jótékony lovagi tornát rendeztek az iskolának. Németh Zoltán Sándor intézményvezető, Böjte Éva szállodaigazgató, Bakos Kitti, a szülői szervezet egyik elnöke és Papp Imre sümegi várkapitány a várcsárdánál a hétvégén
Fotós: Kovács Erika/Napló

Németh Zoltán Sándor, a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola intézményvezetője kiemelte, 27 éve támogatja Papp Imre várkapitány és családja az iskolát, kezdetben a gyermeknapon vártámadást szerveztek a fiataloknak. – A Várkapitány díjjal pedig, amelyet még korábban ifjabb Papp Imre – aki sajnos már nem lehet közöttünk – és Böjte Éva, a Hotel Kapitány igazgatója alapított, legeredményesebb tanulóinkat tudjuk évfolyamonként jutalmazni – hangsúlyozta az iskola vezetője. Hozzátette, a díj hozzásegíti őket ahhoz is, hogy a legeredményesebb 45 diákot év végén kirándulni viszik. Az intézményvezető méltatta a jótékony célú lovagi tornát, melynek bevételét eljuttatják az iskola szülői munkaközösségéhez, hogy aztán segítsék, támogassák a diákokat. Németh Zoltán Sándor arról is beszélt, hogy gyakran sok más kéréssel is fordulnak a várkapitányhoz és családjához, akik mindenben azonnal segítik őket.

Bakos Kitti, az iskola szülői szervezetének egyik elnöke aláhúzta, minden évben nagy örömmel fogadják a jótékonysági felajánlást, amely hatalmas segítséget jelent az iskolának. A támogatásból például a különféle rendezvényeken, így farsangkor megvendégelik a gyerekeket, de ebből a forrásból varrják meg a ballagók ruháit is. Tervezik biztonságos játékok beszerzését is, amire nagy szükségük van a diákoknak. – Példaértékű a segítség, amelyet a Papp család nyújt a gyerekeknek – mondta Bakos Kitti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában