Őszbúcsúztató

2022.11.13. 12:00

Szent Márton napját ünnepelték az ajkai diákok

Tűzgyújtással, lámpás felvonulással ünnepelték az ajkai katolikus iskola diákjai a római légiósból püspökké váló Szent Márton napját.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A tósoki Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola tanulói közös tánccal nyitották meg az Őszbúcsúztató vigasságok címet viselő délutáni programot. 
A táncház után meggyújtották az összetartozást is szimbolizáló tábortüzet, és a tűz köré gyűlve közös imádság után figyelmesen hallgatták Bakos Frigyes esperest. Az iskola hitéleti vezetője a mai Szombathely környékén született Szent Márton életútjára emlékezett vissza, és arra kért mindenkit, hogy olyan önzetlenül és szeretetben éljen, ahogy a római katonából püspökké vált ember, Szent Márton, és ahogy Jézus Krisztus is élt. 
Az atya hozzátette, hogy a közelgő adventi időszakban különösen fontos szerepet tölt be az emberek életében a szeretet, hiszen az elkövetkező és a katolikusok egyik legnagyobb ünnepe, a karácsony is a szeretet ünnepe. Gyakoroljuk a szeretetet, tudjunk szeretetet adni és tudjunk örömet szerezni egymásnak – mondta az atya. 
A tűz körül álló gyermekek néhány dal eléneklése után, a befőttesüvegekből saját kezűleg készített lámpásokkal a kezükben osztályonként egy iskola körüli sétára indultak. Visszaérkezve az iskola udvarára, a legnagyobbak zsíros kenyérrel és punccsal kínálták kisebb társaikat és a szép számban megjelent szülőket, nagyszülőket. 
Az alsó tagozatos diákok számára ezután véget ért az ünneplés, de a felsős tanulók egy kis zenés-táncos sulibulira még maradhattak az iskola udvarán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában