Különleges az idei advent

2022.12.16. 20:00

A megyeszékhelyen élő nyugdíjasoknak szerveztek karácsonyi ünnepséget

A járvány miatt két év szünet után találkozhattak újra az ünnepek előtt az idősek a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete rendezvényén az Agórában.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az esemény kezdete előtt az érkezőknek Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) adott át ajándékcsomagot. 
Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) köszöntőjében arról beszélt, Veszprémben a karácsonyt a kis közösségek és a nagyobb, városi közösség is megünnepli. Hozzátette, Veszprémben az idei advent különlegesebb, mint máskor: Jézus Krisztus születésének ünnepe mellett a várakozás része, hogy a karácsony után alig egy hónappal, január 21-én megnyitja a város az Európa kulturális fővárosa-évadot. Elhangzott, Veszprém 69. városként viselheti a kitüntető címet. 
Porga Gyula kitért rá, nehéz időszak után és egy bizonytalan időszak előtt áll az ország. Ennek kapcsán úgy vélte, a rosszból ugyanannyi jut Veszprémben is, mint a többi hazai településen, ugyanakkor az EKF-cím révén a jóból több jut a városba és a térségbe a jövő évben, mint máshol, ami átsegítheti a közösséget a nehézségeken is.

Török Lajos, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete elnöke köszöntőjében kiemelte, a karácsony Jézus és a kereszténység születésének ünnepe mellett a béke, a szeretet, és a család ünnepe is. Hozzátette, nemzedékük úgy látja, a szeretetet nem drága ajándékokkal lehet kifejezni, hanem szeretettel és azzal, hogy önmagunkból minél többet adunk másoknak. A résztvevőknek azt kívánta, őrizzenek meg minél többet az ünnepből, vigyék magukkal a karácsony békéjét a jövő év hétköznapjaiban is.
Az ünnepségen műsort adott a Veszprém–Bakony Táncegyüttes Kádár Ignác vezetésével, közreműködött Battyányi-Nagy Annamária, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában