Adomány

2022.12.25. 18:00

Devecseriek is segítik a határon túliakat

A város Önkormányzata számlájára befolyt adományt a polgármester adta át Tornai Tamással és munkatársaival Kárpátalján.

Tóth B. Zsuzsa

Devecser polgármestere, Ferenczi Gábor (jobbról) Tornai Tamással (balról) adta át az adományt Bakacs Viktornak és Petei Juditnak Fotó: önkormányzat

A pénzadományok egy részét a Zeneiskola és Fúvószenekar jótékonysági koncertje bevétele képezte, valamint a képviselő-testület által már korábban határozatban rögzített támogatás, összesen 510 ezer forint, illetve a Veszprém Megyei Iparkamara által biztosított támogatási összeg, 500 ezer forintot.

Az adományokat Bakacs Viktor alpolgármester, valamint Petei Judit megyei képviselő vette át Tiszapéterfalván a határon túli magyar közösség nevében. A pénzbeli támogatással kárpátaljai testvérközösségek életét szeretnék könnyebbé tenni a devecseriek a háború sújtotta Ukrajnában – tudtuk meg Ferenczi Gábortól, aki köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik hozzájárultak a pénzbeli és a korábbi természetbeni támogatáshoz, illetve annak célba juttatásához. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában