E bűvös éj, de szép!

2022.12.17. 20:00

Dózsavárosi karácsonyi ünnepség (galéria)

Advent negyedik vasárnapja előtt, mint már hosszú évek óta, közös karácsonyra készült Dózsaváros. Az a városrész, amelynek példája nyomán évente mind több veszprémi városrész tervez közös ünnepet. Ezúttal az időjárás kissé módosította a terveket; kint eső áztatta a feldíszített gyönyörű fenyőt, az adventi koszorút a betlehem előtt, ezért a karácsonyi műsort a Dózsa iskolában tartották meg.

Őrsi Ágnes

Dózsavárosi karácsony

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Széles összefogás (az Agóra Veszprém Kulturális Központ, a Csikász, a Dózsa, az Őszidő nyugdíjas klub, a Dózsa iskola, a Napsugár bölcsőde és a Vadvirág óvoda) eredményeként összeállt szépséges díszlet, a gyerekek várható fellépése sokakat vonzott az iskola zsibongójába. A városi önkormányzat képviseletét Porga Gyula polgármester, Hegedűs Barbara alpolgármester, Halmay Gábor képviselő jelentette, a katolikus egyházét pedig Szabó János plébános a Szent László templomból. Porga Gyula arról beszélt, milyen öröm tapasztalni, hogy a városi közösségek nagycsaládként működnek, milyen sokan dolgoznak azért, hogy ilyen ünnepen senki se maradjon egyedül. Felhívta a figyelmet 2023-ra, amikor egész évben szükség lesz a fokozott készülődésre, amikor az Európa Kulturális Fővárosa év rendezvényei szintén mindenkinek szólnak. Szabó János atya köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy mivel a szülőket senki sem fogadta be, a Megváltó szomorú helyen, egy istállóban jött a világra. Évről évre most is olyan világba érkezik, amit az emberi önzés, a szeretetlenség, a kapzsiság, a háborúk tesznek hideg, rideg hellyé. Ünnepi kívánsága így szólt: - Tudjunk mindnyájan tenni azért, hogy a mi kis világunk újra a szerethető élet programját sugározza, szolgálja! 

A beszédek után következett a rendezvény leginkább várt programja, a Táltos Alapfokú Művészeti Iskola dózsás diákjainak gazdag betlehemes műsora. A program zárásaként vette át a mikrofont a hetedikes Lestár Máté, aki évek óta a Dalma Musical és Zenés Színpad sikeres növendéke. A szívmelengető műsor után kint, a karácsonyfánál találkozott újra a közönség, hogy miután elállt az eső, tanúja legyen a negyedik gyertyaláng fellobbanásának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában