Kézműves sajtokat is kóstoltak

2022.12.09. 17:00

Egy nap az egészségért Devecserben

Az egészségnap programja keretében az érdeklődők megkoszorúzták a diabétesz-életfát, és kiderült, hogy kik a Fűben-fában orvosság című rajzpályázat győztesei.

Tóth B. Zsuzsa

Különféle méréseken is részt vehettek kicsik és nagyok az egészségnapon

Forrás: önkormányzat

A Devecseri Szociális Alapszolgáltatási központban termékbemutatókat és előadásokat tartottak, a helyi védőnők a dohányzás káros hatásairól beszéltek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Szakképző Iskolájának tanára, Sztolarikné Horváth Nikolett a cukorbetegséget helyezte előtérbe előadásában, Gödriné Novák Mária a gyógy- és fűszernövényeket ismertette meg mindenkivel, Horváthné Ottlecz Judit a gombákat. Dombi István háziorvos a Covidról tartott előadást. A Magyar Vöröskereszt és a Somlóvásárhelyi Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából lehetőség volt vérnyomás-, vércukor-, koleszterin- és testzsírmérésre. A Szociális Alapszolgáltatási Központ munkatársai Baba-mama klubot tartottak, a gyerekeket pedig arcfestéssel és csillámtetoválással várták. Az Ajkai Mentőállomás munkatársai az újszülött- és felnőtt-újraélesztést mutatták be.

Az egészségnap programjaihoz kapcsolódva a Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI is megrendezte projektnapját. A programokon a prevenció került előtérbe, a megelőzés fontosságát hangsúlyozták. Az alsó tagozatos tanulók fogápolási bemutatón vehettek részt Bakos Titanilla és Halbrucker Katalin védőnő jóvoltából, valamint az egészséges táplálkozás jegyében salátákat készítettek. A felsőbb évfolyamosok drogprevenciós előadáson vettek részt, amelyet Gyuris Mónika rendőr főhadnagy, valamint a noszlopi ADA Szenvedélybetegek Rehabilitációs Intézmény vezetője, Vitainé Kulman Ibolya tartott. 

A nap folyamán lehetőség nyílt különböző kézműves sajtok megtekintésére, kóstolásra is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában