Elismerés

2022.12.30. 16:00

Kimagasló tudású bírónő

Sepsi Erikát választották az év bírájának 2022-ben Veszprém megyében.

Marton Attila

Forrás: Pixabay

A Magyar Bírói Egyesület (MABIE) Veszprém Megyei Szervezete által alapított elismerést 14. alkalommal adták át a közelmúltban egy gálavacsorával egybekötött rendezvényen. A bírák és bírósági titkárok nagy számban leadott szavazatai alapján a 2022. évi díj – és az ezzel járó, kézzel festett porcelánbagoly – nyertese Sepsi Erika bírónő lett, közölte a Veszprémi Törvényszék. 

Sepsi Erika
Forrás: Veszprémi Törvényszék

A szavazatot leadó kollégák kiemelték a díjazott lelkiismeretes munkáját, több évtizedes, bírói beosztáshoz méltó, példamutató életvitelét, továbbá azt, hogy munkatársaival mindig segítőkész. Magas színvonalú munkájához kimagasló tudás párosul, írták a méltatásban. Sepsi Erika a Miskolci Egyetem jogi karán végzett, 1986-tól fogalmazó, 1988. júliustól bíró, 1991-től dolgozik Veszprémben. Előbb a városi bíróság bírájaként, majd 1999 tavaszától címzetes megyei bíróként dolgozott. 2001 júliusától csoportvezető bíró a Veszprémi Városi Bíróságon, 2004. szeptembertől a Veszprém Megyei Bíróság bírája. 2006 óta az 1. számú polgári fellebbviteli tanács elnöke. MAR

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában