Tartalmas kikapcsolódás

2022.12.26. 20:00

Rokonlátogatás helyett sokan a túrázást választották

Furcsaságokat produkált az idei karácsonyi időjárás. A Bakonyban szentestére az esőzés hatására és a plusz hat fok miatt az utolsó, a legkitartóbb hófoltok is elolvadtak.

Rimányi Zita

A tavaszias idő sokakat a szabadba csábított

Fotó: Rimányi Zita

December 26-án nyolc Celsius-fokosra emelkedett a hőmérséklet, a nyáron sárgálló repcemezőt felváltó őszi búza táblája ilyenkor szokatlannak tűnő zöld színével hívta fel magára a figyelmet és elég volt egy melegebb pulcsi a szabadban sétáláshoz. 

Ki tudja, talán ezért, talán egyébként is, de sokan a túrázást választották a rokonlátogatás helyett. A cseszneki vár környékén többeket úgynevezett nordic walking botokkal felszerelkezve láttunk, igyekeztek az erődítményt több oldalról felfedezni maguknak. 

A Zirchez közeli kilátókra többen felmásztak vagy csak kézen fogva andalogtak az erdők kirándulóútjain. Ha olvasóink hasonló programot választottak maguknak és valami szépet láttak, a télen megszokottakhoz képest különlegeset, elküldhetik fotóikat szerkesztőségünknek. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában