2024 második felében kezdődhetnek a munkálatok

2022.12.18. 15:00

Új óvodát építenek Balatonfüreden, a Kiserdőben

Több mit 600 millió forint beruházással megújul a Kiserdei Óvoda Balatonfüreden – közölte Molnár Judit önkormányzati képviselő közösségi oldalán.

Kovács Erika

Elbontják a Kiserdei Óvodát és újat építenek Balatonfüreden

Forrás: önkormányzat/Gáspár Ákos

Azt írta, nagy öröm számára, hogy elfogadta és támogatta a magyar kormány a körzetében található Kiserdei Óvoda megújítását. A program keretében elbontják a régi épületet és mintegy 700 négyzetméteres új óvodát építenek. – A maximális keretre pályáztunk, de már a pályázat benyújtásakor látható volt, hogy az 500 millió forint pályázati összeg mellett önrészre is szükség lesz, ezért 124 millió forint saját forrás biztosításáról döntött Balatonfüred önkormányzata – fogalmazott Molnár Judit. Reményeik szerint 2024 második felében elkezdődhetnek a munkálatok. Az önkormányzati képviselő köszönettel szólt a magyar kormány, valamint Kontrát Károly, Balatonfüred országgyűlési képviselője és Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke támogatásáról. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában