Közútkezelés

2023.01.06. 16:00

Betömik a balesetveszélyes kátyúkat

A téli időszakban is végez kátyúzási munkákat a közútkezelő.

Marton Attila

Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló

Olvasónk azt jelezte, csütörtökön délelőtt a Veszprém és Szentkirályszabadja közötti útszakaszon végeztek munkálatokat a Magyar Közút munkatársai. Érdeklődésünkre küldött válaszában Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője azt írta, hidegaszfalttal a téli időszakban is tudnak kátyúzási munkákat végezni. Hozzátette, jellemzően a balesetveszélyes, úgynevezett ütőkátyúk javítását végzik el ilyenkor. A munkákat és azok sorrendjét az útellenőri szolgálatuk és a közlekedők jelzései alapján, szakmai és közlekedésbiztonsági szempontok szerint határozzák meg. – Igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül elvégezni az ütőkátyúk javítását, a munka kivitelezéséig pedig elkeríteni a burkolathibát és felhívni rá a közlekedők figyelmét – fogalmazott Pécsi Norbert Sándor.

A Veszprém és Szentkirályszabadja közötti szakasz nagy része megújult az elmúlt években: a vármegyeszékhely felőli a déli elkerülő beruházásának részeként kapott új burkolatot, míg Szentkirályszabadja felől több kilométer hosszan a Magyar Falu Program keretében korszerűsítették az utat. A hiányzó és felújításra váró, nagyjából egy kilométeres szakasz korszerűsítésére csak külön, erre a célra fordítható forrás biztosítása esetén van lehetősége a közútkezelőnek, jegyezte meg a kommunikációs osztályvezető. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában