Cserélik a táblákat

2023.01.16. 14:24

Veszprém vármegyében 39 tábla érintett

Társaságunk az országos közúthálózatot érintően összesen 714 darab megyehatárjelző tábla üzemeltetését látja el – mondta a veol.hu érdeklődésére Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályvezetője.

Juhász-Léhi István

Új táblák a vármegye határán Fotó: Pesthy Márton

Annak kapcsán beszélt erről, hogy január elsejétől nem megyék, hanem vármegyék vannak Magyarországon. Más mellett ennek apropóján azt is megkérdeztük, hogy mennyi táblát kell cserélniük az utakon Veszprém vármegyében.

– Társaságunk törekszik arra, hogy a lehető leghatékonyabban végezze el ezeken a megyetáblákon a szükséges beavatkozásokat – fogalmazott Pécsi Norbert Sándor. – A beavatkozásokat illetékes mérnökségeink végzik el, ehhez kapcsolódóan a már meglévő keret-közbeszerzési eljárásainkban szereplő szakcégek biztosítják számunkra a módosításokhoz, cserékhez szükséges anyagokat. A beruházás fedezetét az állammal kötendő 2023-as éves támogatási szerződésünk biztosítja. 

Fotós: Pesthy Márton/NApló

Kiderült az is, hogy az új vármegyetáblák cseréje, módosítása egy országos ütemterv alapján, a táblagyártók kapacitásának és szállítási lehetőségeinek figyelembevételével zajlik. Veszprém vármegyében összesen 39 tábla érintett. A mellékúti táblák kihelyezése jelenleg is folyamatban van, január végére valamennyi táblacsere megvalósul a vármegyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában