Látogatók az ajkai óvodában

2023.02.25. 07:00

A tehetséggondozással ismerkedtek

Az ajkai Hétszínvirág óvodában folyó tehetséggondozó tevékenységgel ismerkedtek a herendi óvoda szakemberei február közepén.

Tisler Anna

A néptáncosok is bemutatkoztak

Fotó: Tisler Anna

A vendégek a zenei tehetségműhely foglalkozásán megtapasztalták, hogy a kisgyermekek ritmusérzékét milyen játékokkal fejlesztik. A bemutatón több egyszerűbb hangszer is előkerült.  A néptáncosok énekeltek, táncoltak, párválasztót játszottak, majd a vendégeket is megtáncoltatták. Az ovisakk tehetségműhelybe járók megmutatták, hogy már nagycsoportosként magabiztosan tudnak számolni, ismerik, hogy különféle sakkfigurák mennyit érnek, melyik bábuval milyen irányokba lehet lépni. A herendi vendégektől mindannyian ajándékot kaptak. 

Ráczné Németh Csilla, az Ajka Városi Óvoda intézményvezetője kérdésünkre elmondta, hogy korábban a zöld óvoda program keretében fogadták a herendi óvodapedagógusokat. Az óvodai tehetséggondozás egy újabb együttműködési lehetőség, amelynek keretében a Hétszínvirág tehetségműhelyeibe járó óvodások meghívást kaptak egy tanév végi herendi látogatásra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában