A gyerekekre is gondoltak

2023.02.18. 19:00

Almádiak napja: összehozták a közösséget a városban

Elismeréssel beszélt Kontrát Károly országgyűlési képviselő az Almádiak napjáról, amit második alkalommal szerveztek meg. A rendkívül gazdag programsorozat iránt rengetegen érdeklődtek, köztük sok kisgyerekes család a Kerényi Imre Kult-Magtárnál február 18-án, szombaton.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A közösségi napot a Megfőzzük Almádit Egyesület és a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár (PKKK) szervezte meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával. 

Méltatta Kontrát Károly képviselő a kitűnő közösséget és szervezést, illetve azt, hogy már a reggeli kezdésre nagyon sokan érkeztek. Fabó Péter polgármester egyebek mellett kiemelte, a rendezvény megmozgatja az egész várost. Juhászné Vincze Eszter, a PKKK kulturális szervezője elmondta, az udvaron szerveztek főzőversenyt, amelyre 34 csapat érkezett, és mindenki olyan ételt készít el, amit akar. A finomságokat aztán szakmai zsűri értékelte, élén Kocsis Bálint mesterszakáccsal. 

A résztvevők reggel kaptak egy-egy bográcsot, de az alapanyagot mindenki maga hozta el. Kondérhoz álltak mások mellett a civilek, családok, baráti társaságok, illetve az ingatlanos cégek csapatai is. A Megfőzzük Almádit Egyesület tagjai pedig már reggeltől kezdve kitűnő finomságokat főztek mindenkinek. 

A nap jó lehetőséget kínált arra is, hogy helyi művészeti csoportok, illetve amatőrök ismert előadókkal együtt lépjenek fel, a szervezők külön gondoltak a gyermekekre, akiket mások mellett az Alma együttes szórakoztatott. 

Az épületben különféle civil szervezetek, csoportok szerveztek foglalkozásokat, így például a Baba-Mama Klub, mely pelenkázási lehetőséget is biztosított, a Nők a Balatonért helyi csoportja, a Vörösberényi Szabadidő Egyesület, a Magocskák Alapítvány, az Almádifjak, a Vörösberényi Nyugdíjas Klub kézműves szakköre, a Balatonalmádi Kertbarát Kör, a Káptalanfüredi Fürdőegyesület. Utóbbi gyerekekkel együtt ásványvizes palackra font olyan tartót, hogy azt bármire ráakasztva magunknál tarthatjuk a palackot a strandon, nem kell eldobni, és bármikor újra lehet tölteni. 

A rendezvényen az épület közelében lévő parkban lovaglásra is adódott lehetőség, amit a helybeli Szentesi Lovasfarm biztosított. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában