Európa legjobb úti céljai

2023.02.10. 18:27

Az élmezőnyben végzett Veszprém a turisztikai versenyen

Az előkelő hetedik helyen végzett Veszprém a European Best Destination (Európa legjobb úti célja) szavazáson, és első lett a település a kontinens legjobb családbarát városi desztinációinak rangsorában.

Napló

Az Európa legjobb családbarát városi desztinációja elismerést is Veszprém zsebelte be

Fotó: Pesthy Márton/Napló

2009 óta minden évben megméreti magát Európa 20 turisztikai desztinációja a European Best Destination közönségszavazáson, hogy az utazók véleményére bízva magukat kiderítsék, melyik város érdemes a legjobb úti cél címre. Az idei versenyben a hetedik helyen végzett Veszprém, ami tovább erősíti a város nemzetközi népszerűségét. Sőt, a Best Family City Breaks in Europe #1 kitüntető rangot is bezsebelte a város, vagyis elnyerte az Európa legjobb családbarát városi desztinációja elismerést. 

A február 10-én lezárult European Best Destination 2023 szavazás során a kontinens legjobb úti céljaira több mint 700 ezer szavazat érkezett 178 országból. Veszprémre a hazai voksokon túl sok szavazat érkezett angol, amerikai, francia és ír utazóktól. Ez egyértelműen bizonyítja, hogy Veszprém előkelő helyen szerepel e nemzetek turisztikai célpontjai között is. A szavazás lezártával 2023-ban Veszprém büszkén viselheti a European Best Destinations megtisztelő címet, valamint a Best Family City Breaks in Europe #1 kitüntető helyezést is. 

A pályázatot a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. írta és menedzselte. A jeles versenyben már a részvétel is nagy jelentőségű Veszprémnek, hiszen olyan népszerű desztinációkkal szállt ringbe, mint London, Bécs, Athén, Koppenhága és Prága.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában