A sportnak, a mozgásnak alapvető szerepe van az egészségben

2023.02.17. 14:00

Futottak a rendvédelmisek (galéria)

Day Run, illetve Futás napja elevezéssel szervezett sportos programot a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (VVKI) a Kolostorok és kertek területén pénteken.

Kovács Erika

A béke jegyében futottak.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Csillag István ezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta, ezúttal a béke jegyében futnak a résztvevők, melynek még soha nem volt akkora aktualitása, mint napjainkban a szomszédban dúló háború miatt. Veszprém vármegyében immár nyolcadik alkalommal, ezúttal a VVKI szervezte meg az eseményt, amelynek keretében a vármegye és a város rendvédelmi szervei, így a rendőrség, büntetés-végrehajtás, a katasztrófavédelem, a nemzeti adó- és vámhivatal, valamint a honvédség alakulatai – mintegy háromszáz résztvevővel – 2023 méteres futóversenyen mérettetik meg magukat. Minden évben az évszámnak megfelelő távolságot teljesítenek. A rendezvény célja, hogy a sporton keresztül felhívják a figyelmet a béke, a bajtársiasság jelentőségére. Másfelől a sportnak, a mozgásnak alapvető szerepe van az egészségben.

A futás előtt a résztvevők bemelegítettek, amit Szombathelyi Dávid főtörzsőrmester a VVKI műveletirányítása képviseletében, Németh Gergő őrmester, az Ajkai Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság vonulós tűzoltója és Hajas Tünde, a VMKI főhadnagya tartott. A versenyt a nők közül Borbíró Lilla hadnagy (balatonakarattyai Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia-központ), a férfiak közül pedig Bárány Gábor alezredes (VVKI) nyerte meg. 

Mint ismert, a Day Run (Futás napja) egy nemzetközi akció, amely 1948-ban indult Franciaországban, amikor Henri Debrus százados megalapította a CISM, azaz a Conseil International du Sport Militaire (Nemzetközi Katonai Sporttanács) szervezetét. Magyarországon 2016 óta rendezi meg mindig más szervezet, jövőre a honvédséghez kerül a képzeletbeli staféta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában